یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس موسسه فتوح اندیشه‌های اسلامی بر لزوم حذف سکولاریسم بر اساس برنامه‌های دینی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس استان‌های مرکز، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد راهدار، در همایش اسلام و سکولاریسم با بیان واقعیت‌های موجود نهفته سکولاریسم در لایه‌های اجتماع اظهارداشت: مهم ترین دغدغه انبیای الهی در طول تاریخ با مردمی بوده است که خدایان مختلف برای خود انتخاب می‌کردند، ولی در عصر مدرن امروز، انسان مدرن در ساحت آگاهی خودش از وجود خدای یگانه به دنبال استغنای از خدا و تطبیق و پیش بینی زندگی خود با خدا و بدون خداست.

وی افزود: سکولاریسم زاییده عصر مدرن است و امروز به وضوح می‌بینیم که بسیاری، ساحات نامحرم در این زمانه برای سکولاریسم، محرم شده و بسیاری از لایه‌های اجتماعی امروز ما به خانه و محملی برای این تفکر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین راهدار، با تشریح راه‌های مقابله با این فرایند و مکتب انحرافی گفت: سکولاریسم یک برنامه زیستی است و بیش از آن که ما باید در مفاهیم معنایی آن جستجو کنیم لازم است آن را در متن خانه‌ها و عینیت زندگی خود جستجو کنیم.

وی افزود: اهل تفکر و علم، سکولاریسم را کلاسه کرده و در قالب‌های علمی تبیین می‌کنند، اما باید توجه داشت قبل از این کار، سکولاریسم جهانی در قلب ما وجدان و فهم شده است و درک وجدانی یک مقوله ضرورتا نیازمند علمی شدن و کلاسه شدن ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین راهدار با تاکید بر ضرورت داشتن برنامه‌های مدون در برابر جریان سکولار تصریح کرد: حذف از طریق جایگزینی یکی از راه‌های مهم در این مقوله است، چرا که در برابر برنامه‌های متکثر و جزء به جزء سکولار، دین باید برنامه بدهد، نه آموزش. و این امر رسالت متفکران دینی را تشدید می‌کند.

وی افزود: این کفایت نمی‌کند که بگوییم دین ما آموزه‌های غنی دارد؛ چون میان آموزه تا عمل راهی نزدیک نداریم و باید آموزه‌هایمان را به برنامه تبدیل کنیم.

رئیس مؤسسه فتوح اندیشه‌های اسلامی ادامه داد: هنر اهل‌بیت (ع) این است که آموزه‌های دین را تبدیل به برنامه عملی کنند و در کنار آن، تلاش، عقاید و برنامه‌های افراد در این عرصه را به دقت مورد ملاحظه قرار دهند تا از ساحت شریعت و دین خارج نشود.

وی بستن منافذ ورود سکولاریسم به آموزه‌های دینی را راهبرد دیگر مبارزه با این جریان عنوان کرد و یادآور شد: هرجایی که دین از گفتگوی عقلانی با مردم ناتوان مانده، منافذی برای ورود سکولاریسم پیدا شده است، پس اهل دین باید با تبیین و به اغنا رساندن آموزه‌ها برای جامعه رسالت خطیر خود را در عصر غیبت ایفا نمایند.

حجت‌الاسلام والمسلمین راهدار افزود: عصر غیبت عصری است که عرصه برای دین تنگ است؛ و جریان دینی می‌تواند با اجتهاد کارآمد و فعال کردن حوزه‌های عقلانی و تبیین مبانی غیبت حفره‌های این عصر را پر کند تا راه برای نفوذ سکولاریسم بسته شود.

رئیس مؤسسه فتوح اندیشه‌های اسلامی در پایان تأمل در اتفاقات رخ‌داده در دنیای غرب را راه‌کاری دیگر در تقابل با سکولاریسم عنوان کرده و گفت: عبرت گرفتن و تجربه از اتفاقات رخ‌داده در موطن سکولاریسم (غرب) بسیار اساسی و مهم است؛ چرا که در غرب دین فردی بوده و افراد به تنهایی برای تفسیر دین و عقاید اقدام می‌کنند؛ لذا تأمل و عبرت‌آموزی و بهره‌جستن از مبانی ضعیف و منسوخ جریان غربی راه‌کاری مناسب برای جلوگیری از نفوذ سکولاریسم محسوب می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha